DÖNEM PROJESİ YAZIM VE TESLİMİ

DÖNEM PROJESİ YAZIM BASIM VE TESLİM SÜRECİ BASAMAKLARI

 

 Dönem Projesi Yazım Süreci

  1. "Dönem Projesi Yazım Şablonu"nu indirerek, bu şablona oturacak şekilde dönem projenizi yazınız.
  2. Yazım işlemi bittikten sonra projenizi yazım kurallarına göre yazıp yazmadığınızı kontrol ve beyan etmek için “Dönem Projesi Yazım Kontrol Listesi” formunu indiriniz ve boş bırakmadan dönem projenizle karşılaştırarak kontrol edip doldurunuz.
  3. Dönem projesi yazım süreçlerinde daha kapsamlı ve detaylı bilgiye erişmeniz gereken durumlarda "Tez Yazım Kılavuzu"na başvurabilirsiniz.

 

Dönem Projesi Hazırlık ve Teslim Süreci

  1. "Dönem Projesi Yazım Kontrol Listesi" formunu doldurduktan sonra imzalayınız ve bir adet spiral ciltli dönem projeniz ile danışmanınıza teslim ederek kontrol etmesini sağlayınız.
  2. Danışman kontrolünden sonra varsa düzeltmeleri yaparak dönem projenizin “.pdf” formunu danışmanınız ile imzalamış olduğunuz “Dönem Projesi Yazım Kontrol Listesi” ile birlikte enstitüye teslim ediniz. 
  3. Daha sonra danışmanınız tarafından “Danışman ve Enstitü Onayı Sayfası”nın doldurulmasını sağlayınız.
  4. Dönem projesine yönelik intihal oranını belirlemek için Enstitü tarafından tavsiye edilen intihal yazılımını kullanarak “Dönem Projesi Benzerlik Raporu Formu” düzenleyiniz. Benzerlik oranı %20’den fazla ise gerekli düzeltmeleri yaparak bu oranın altına düşmesini sağlayınız.
  5. Bu işlemler bittikten sonra dönem projenizi 1 adet ciltli fiziki dosyayı ve 1 adet taşınabilir bellek içerisinde .pdf formatında dijital dosyayı Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne teslim ediniz. 

 

İntihal Yazılımı Kullanım Kılavuzları

  1. Dönem projesine yönelik intihal oranını belirlemek için Turnitin intihal yazılımını kullanarak “Dönem Projesi Benzerlik Raporu Formu” düzenleyiniz. 
  2. Kütüphane ve Dokumantasyon Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan Turnitin intihal yazılımı kılavuzlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 Akademik personel için kullanım kılavuzu Türkçe ve İngilizce

Öğrenci kullanım kılavuzu Türkçe ve İngilizce